دستگاه نقطه اشتعال قیر با روش باز

مشخصات فنی دستگاه اشتعال قیر به روش باز ASTM D92

 این دستگاه بصورت نیمه اتوماتیک میباشد و با توجه به استاندارد فوق با طراحی جدید دارای مشخصات زیل میباشد:

بدنه از رنگ الکترواستاتیک

هیتر با قدرت دمایی بالا

نمایشگر دیجیتال لمسی

پیاله برنجی استاندارد

قابلیت تنظیم سرعت افزایش دما

نازل شعله موتور دار و حرکت اتوماتیک روی سطح قیر در هر سه درجه افزایش (طبق استاندارد)

 

آزمایش تعیین نقطه اشتعال قیر

مقدمه

        درجه اشتعال قیر به درجه حرارتی اطلاق می شود که وقتی دمای قیر به آن می رسد ، با نزدیک نمودن شعله به سطح آزاد آن ، جرقه ای در سطح آن دیده شود . همان طور که می دانید قیرهای خالص ، قطران و مخلوط آن ها آتشگیر می باشند ؛ لذا باید بدانیم که قیرهایی را که با آن ها کار می کنیم را تا چه دمایی می توانیم گرم نماییم ، بدون آنکه قیر دچار اشتعال و یا سوختن شود . این مطلب از لحاظ ایمنی در کارگاه و آزمایشگاه بسیار حائز اهمیت است و در صورت عدم توجه به این مطلب می تواند خطرساز باشد !

        آزمایش تعیین درجه اشتعال قیر را می توان با دو نوع دستگاه انجام داد :

·        دستگاه درجه اشتعال رو باز

·        دستگاه درجه اشتعال رو بسته

        از آن جهت که در دستگاه رو بسته تمام مقادیر بخار های قابل اشتعال آزاد شده از قیر ، جمع آوری می شود ، لذا درجه اشتعالی که با این دستگاه تعیین می شود تا حدی کوچکتر از درجه اشتعالی خواهد بود که با دستگاه رو باز تعیین شده است .

 چون که قیر در دمای بالاتر از ۱۷۶ درجه سانتیگراد خواص خود را از دست خواهد داد ، لذا نباید درجه حرارت قیر از این مقدار فراتر رود .

شرح کامل این آزمایش را می توانید در استانداردهای زیر ملاحظه نمایید :

        – درجه اشتعال قیر به روش ظرف روباز :

ASTM Methods:D 92-52

AASHTO Methods:T 48-53

        – درجه اشتعال قیر به روش ظرف رو بسته :

ASTM Methods:D 93

AASHTO Methods:T 73

هدف :

        هدف از آزمایش درجه اشتعال ، تعیین درجه حرارتی است که در آن قیر مشتعل می شود و نیز تعیین درجه حرارتی که قیر در آن دما می سوزد . لازم به یادآوری است که تمام افرادی که با قیر سروکار دارند باید به خوبی از درجه اشتعال قیری که با آن کار می نمایند ، آگاه باشند تا از خطرات احتمالی ناشی از مشتعل شدن قیر در اثر حرارت دادن بیش از حد در کارگاه ها جلوگیری شود .

وسایل آزمایش :

·        ظرف قیر

·        گیره نگهدارنده

·        وسیله گرم کننده

·        دماسنج

·        تجهیزات تولید شعله

·        کرنومتر

روش انجام آزمایش :

        در صورتی که از قیر جامد یا نیمه جامد در این آزمایش استفاده می نمایید ، باید آن را تا ۱۷۶ درجه سانتیگراد گرم نمود تا ذوب شود . سپس قیر مذاب را در داخل ظرف مخصوص دستگاه آزمایش می ریزیم ؛ به قدری که پر گردد . هوای محبوس شده در قیر باید خارج شود و سطح قیر با کاردک صاف گردد . حال به قیر فرصت می دهیم تا سرد شود .

        اکنون ظرف قیر سرد شده را بر روی دستگاه آزمایش سوار می نماییم و دماسنج را بر روی پایه نگهدرنده قرار می دهیم ؛ به طوری که قسمت تحتانی دماسنج به ته ظرف برخورد ننماید .

        ابتدا درجه اشتعال قیر را به صورت تقریبی بدست می آوریم تا از نتیجه آن در آزمایش اصلی بتوانیم استفاده نماییم . پس در این مرحله بدون توجه به سرعت گرمادهی با سرعت ثابت حدود ۱۲ درجه سانتیگراد در دقیقه قیر را گرم می نماییم و با عبور دادن شعله از روی قیر در دمای بالای ۲۵۰ درجه سانتیگراد ، دمایی را که به ازای آن در سطح قیر جرقه ایجاد می شود ، را به عنوان درجه اشتعال تخمینی در نظر می گیریم .

حال آزمایش اصلی را با تنظیم درجه حرارت به طوری که در هر دقیقه ۱۶٫۷ درجه سانتیگراد تغییر نماید ، شروع می کنیم. هنگامی که درجه حرارت قیر به ۵۶ درجه سانتیگراد رسید ، سرعت گرم شدن قیر را به ۵ درجه سانتیگراد بر دقیقه کاهش می دهیم . زمانی که دمای قیر به ۲۸ درجه سانتیگراد مانده به درجه اشتعال تخمینی قیر رسید ، به ازای هر سه درجه یکبار شعله را از روی قیر عبور می دهیم .

        این کار را تا زمانی ادامه می دهیم که هنگام عبور شعله ، جرقه ای در سطح قیر نمایان شود . این درجه را به عنوان درجه اشتعال قیر ثبت می نماییم .

برای تعیین نقطه اشتعال محصولات نفتی و روغنی به کار می‌رود . حرکت شعله به صورت برقی و با فشار یک دکمه ، به صورت اتوماتیک از روی کاسه برنجی آغاز و به حالت اولیه باز ﻣﻲگردد .

سایر مشخصات :

  • مجهز به ظرف برنجی استاندارد
  • مجهز به ترمومتر ۴۰۰ شیشه ای
  • هیتر به قدرت ۶۰۰ وات
  • وزن دستگاه ۸ کیلوگرم
ثبت سفارش محصولات

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *