دستگاه بلین سیمان

هدف از این آزمایش تعیین سطح مخصوص سیمان موردنظر و تعیین ریزی و درشتی دانه‌های پودر سیمان می‌باشد هر چه سیمان ریزتر باشد گریش سریعتر انجام گرفته و در نتیجه مقاومت بالا می‌رود 

دستگاه آزمایش بلین تشکیل شده از لوله مانومتریک U شکل که چهار علامت الی برروی آن مشخص گردیده است . محل قرار گرفتن سلول و شیر هوا و بالشتک تخلیه هوا تشکیل شده است از سلول استوانه توخالی ـ پیستون جهت تراکم سیمان داخل سلول ـ صفحه مشبک .

شرح آزمایش :

اگر سیمان ریزدانه تر باشد سطح تماس آن افزایش می یابدو سطح مخصوص بیشتری خواهد داشت . نوع دانه بندی سیمان می تواند در گیرش آن بسیار موثر باشد و داشتن اطلاعات میزان سطح مخصوص سیمان در هر نمونه سیمان در بکارگیری آن درمحل مناسب بسیار موثر است به خصوص در تهیه انواع بتن ، در برخی از مواقع ما نیازمند بتنی هستیم که باید دارای گیرش کند یا سریع باشد که ما می توانیم بجای استفاده از مواد افزودنی که در بسیاری موارد اثرات نامطلوب روی بتن دارنداز سیمان با نرمی مختلف استفاده کنیم و در واقع این دانه بندی ها را به وسیله تیپ ۱-۵ مجزا می کنند .

وسایل آزمایش :

  1. دستگاه بلین
  2. سیمان
  3. گیریس
  4. ترازو
  5. کرنومتر

ابتدا باید به میزان مورد نیاز سیمانی با تخلخل ۵۰%از نمونه جداکنیم .  برای دانستن این میزان مقدار از فرمول زیر استفاده  می کنیم  .

 وزن سیمان = وزن مخصوص * حجم استوانه

  وزن سیمان =  ۱.۸۵  گرم

سیمان=برای تخلخل ۵۰%

بعد از وزن کردن نمونه یک فیلتر در انتهای استوانه دستگاه بلین قرار می دهیم و باید سیمان راطوری داخل استوانه بریزیم که تخلخل آن بهم نخورد،(میزان فشردگی سیمان روی سرعت عبور هوا از بین ذرات آن موثراست.)

سپس یک فیلتر (کاغذ صافی) دیگر را روی سیمان قرار می دهیم و رینگ پیستون (درپوش استوانه)را روی استوانه قرار می دهیم.

_قبل از اینکه رینگ و استوانه هر کدام در جای خود قرار بگیرند باید به خوبی به گیریس اغشته شوند ، این کار برای جلوگیری از خروج هوا است.

استوانه را در محل مخصوص آن در یک سر لوله U شکل قرار می دهیم و بوسیله پمپ ، هوا را وارد لوله می کنیم ، این کارباید آرام انجام شود تا مایع از لوله به بیرون نریزد. با جابجا کردن استوانه در محل خود  اجازه می دهیم که مایع داخل لوله به خط     M1 برسد ، صبر می کنیم تا مایع حرکت کرده به خط M2 برسد . از این پس حرکت مایع در لوله ناشی ازفشار هوایی است که با عبور از بین ذرات سیمان وارد لوله میشود . زمان رسیدن مایع از خط M2به خط M3 را بعنوان اطلاعات آزمایش یادداشت می کنیم وبا استفاده از فرمول سطح مخصوص سیمان را بدست می آوریم:

                                                               S=K√t

باتوجه به اینکه ما می دانیم وزن مخصوص سیمان مورد استفاده بین  ۳۲۰۰_۲۸۰۰   است می توانیم  با  استفاده از فرمول ضریب K را محاسبه کنیم  .

ثبت عملیات و محاسبات:

سطح مخصوص سیمان از رابطه زیر بدست می آید:

S=K×(√e3/(1-e))×(√T/ρ√n)

S  سطح مخصوص بر حسب سانتی متر مربع بر گرم برای نمونه مورد آزمایش

e تخلخل بستر نمونه مورد آزمایش که در اینجا برابر ۰٫۰۰۵±۰٫۵ می باشد.

T  فاصله زمانی اندازه گیری شده در لوله مانومتریک بر حسب ثانیه برای نمونه استاندارد برای میزان کردن دستگاه

ρ وزن مخصوص نسبی نمونه مورد آزمایش

n لزجت دینامیکی هوا بر حسب پواز برای نمونه مورد آزمایش

n=1.84*10^-5*9.988950276=0.000183796

ρ=۳٫۰۲۳ gr/cm^3

e=0.5

T=38 s

K=21

S=21*((0.5^(3/2)/(1-0.5))*(38^(1/2)/(3.023*0.000183796^(1/2))=2233.52 cm^2/gr

W=3.023×۱٫۸۱۲×(۱-۰٫۵)=۲٫۷۳۸۸۳۸ gr

 

فروش و قیمت جک بتن شکن 200 تن
فروش و قیمت جک بتن شکن 200 تن
ثبت سفارش محصولات

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.